fbpx

Масові звільнення працівників та втрата ринків збуту. В рф через санкції криза в оборонній промисловості. Чого очікувати? Відповідь експерта

Після того, як колективний Захід увів санкції проти проти рф через її вторгнення в Україну, російська військова промисловість зіткнулася з низкою проблем.

Так, окупантам бракує комплектовання, закрились ринки збуту та скорочується експорт.

Про це йдеться в опублікованому 27 червня матеріалі “Сибирь.Реалии” (проєкт “Радио Свобода”).

Так, згідно з матеріалом, після введення санкцій із труднощами під час виконання держоборонзамовлення зіткнувся єдиний у Росії виробник танків – “Уралвагонзавод”.

Керівництво просто відправило частину співробітників у простій через брак іноземного комплектовання.

Як пояснив у матеріалі військовий експерт Юрій Федоров, “залежність російського ВПК від імпорту сформувалася ще за радянських часів”. Також, за словами експерта, за кордоном “закуповували електронні чіпи, без яких усі системи запуску та управління не працюють”.

Санкції також болюче вплинули і на Барнаульський верстатобудівний завод. На заводі було звільнено більш, як 400 співробітників через втрату ринків збуту.

Відомо, що за останні три роки підприємство експортувало понад 1 млрд набоїв у більш ніж 30 країн, але з початком війни в Україні Захід, насамперед країни Північної Америки, відмовилися купувати набої із цього заводу.

У матеріалі зазначається, що росія сподівається на те, що “якась із країн, яка не перебуває під санкціями – умовний Киргизстан – купуватиме і перепродуватиме в Росію” матеріали, вважають експерти. Але, на їхню думку, купувати необхідні зараз компоненти для озбрoєння масово в такий спосіб навряд чи вийде.

27.06.2022

Головне фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page