fbpx

Масштаби задимленості від спалювання листя показали з висоти пташиного польоту (відео)

Масштаби задимленості від спалювання листя та іншого сміття у місті Немирів на Вінничині зняли на відео з дрона.

Відео виклав у соцмережу Facebook місцевий мешканець Андрій Літовчук., пише Gazeta.ua

“Того вечора задимлення було не дуже інтенсивне, але коли піднявся, я був шокований. У деяких напрямках за димом не було видно горизонту, – розповідає Андрій. – Міська влада інформує про те, що палити листя не можна, але цього не достатньо. Навіть накладені штрафи людей не зупиняють. Особисто я через задимленість не можу навіть відчинити вікна і просто прогулятись містом”.

Зараз листя в місті спалюють рідше, ніж 5-10 років тому, проте декількох вогнищ достатньо, аби затягти димом невелике місто, каже автор ролика.

Читайте також: Офіціантка 16 років обслуговувала в кафе клієнта-грубіяна. І тільки коли він перестав приходити відкрилася вся правда

“Зняв це відео, аби люди побачили, що роблять із власним містом і припинили, – додає він. – Інформування таки діє. Було б добре, якби інші “пілоти дронів” теж зняли наслідки спалювання листя у своїх містах. Дим цей спричинює захворювання. І якщо є простий спосіб цього не робити, то давайте не робити, а компостувати листя і мати до того ж безкоштовне добриво”.

You cannot copy content of this page