fbpx

Мати Романа Ратушного Світлана Поваляєва виконала Заповіт сина

Роман Ратушний заповів рідним підтримати капелу бандуристів, Будинок-музей Тараса Шевченка в Києві тощо.

Сьогодні «Новинарня» отримала 100 тис.грн. підтримки від полеглого Героя. Редактор Дмитро Лиховій написав, що був вражений і зворушений.

«Правильно Свєта каже – Роман не хотів би, щоб ми плакали. Роман хотів би, щоб ми перемогли», – написав він.

Також Лиховій анонсував “преміальний фонд “Новинарні” імені Романа Ратушного”, щоб більше і краще писати про тих, хто, як Роман Ратушний, наближає перемогу України – добровольців, військовослужбовців ЗСУ, НГУ, інших силових структур. Героїв, які воюють за Україну.

Відомий історик Вахтанг Кіпіані написав, що зі слізьми зустрів повідомлення про переказ коштів в розмірі 100 тис. на проект «Історична правда». Він теж запланував від імені «Історичної правди» встановити кілька премій імені Романа Ратушного для молодих авторів за публікації про історію Києва та збереження історичної спадщини столиці. «Якщо будуть ідеї як це зробити – кажіть», – закликав він.

Він каже, що має обов’язково відпрацювати довіру Романа Ратушного – «Жити на повні груди, боронити Україну за себе і за цього Хлопця».

Роман Ратушний – відомий київський громадський діяч, засновник руху “Захистимо Протасів Яр”. Служив у розвідці в 93-й механізованій бригаді ЗСУ “Холодний Яр”. Поліг поліг 9 червня на Ізюмському напрямку. Повернути полеглого Героя на підконтрольну територію вдалося в ніч на 13-те. Йому було всього 24 роки. Вічна Слава Герою.

Фото: ФБ Романа Ратушного.

06/15/2022

You cannot copy content of this page