fbpx

Мав хобі — любив вишивати. Навіть на фронті у вільні хвилини вишивав для побратимів: Україна втратила ще одного Героя

У боях за Україну на Луганщині поліг військовослужбовець із села Королівка Тлумацької громади(Прикарпаття) Василь Гуцуляк. Про це розповіла староста села Ольга Возняк, пише Суспільне.

Вона розповіла, що чоловік боронив Україну у складі 10 гірсько-штурмової бригади.

“З перших днів АТО/ООС у 2014 Василь Гуцуляк пішов захищати Україну від російських загарбників. Воював кілька років у складі “десятки”. Згодом почав возити волонтерську допомогу. Ми в селі постійно збирали продукти, ліпили пироги для наших захисників. А він доправляв їх на фронт. З початку повномасштабного вторгнення РФ він знову став на захист нашої держави”, — каже Ольга Возняк.

У Василя Гуцуляка було хобі — любив вишивати. Навіть на фронті у вільні хвилини вишивав для побратимів.

Староста села розповіла, що вся сім’я Героя — патріотична. Його брат і сестра після 24 лютого повернулися з Чехії, де були на заробітках. Сестра почала волонтерську діяльність.

“Молодший брат Василя хотів записатися у територіальну оборону, але не було місця. Він сів на поїзд і поїхав на передову. Мама каже, що навіть його не бачила”, — розповідає Ольга Возняк.

У Василя Гуцуляка залишилися двоє дітей: син Андрій і донька Ангеліна.

“Він був душею будь-якої компанії, щирий, добрий, врівноважений. У нього “нервів не було”: завжди усміхнений. Василя дуже всі любили. Ми плачемо за ним всім селом” — говорить Ольга Возняк.

Тлумацька міська рада також висловила співчуття родині Героя:

“Сумна звістка, знову втрата. У війні з окупантами, захищаючи нашу свободу та незалежність України, віддав життя Василь Гуцуляк родом з села Королівка. Його знали як справжнього воїна та поважали як добру людину із незламним характером.

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю Героя, гідного сина незламного народу. Щиро співчуваємо рідним і близьким. Це втрата, бiль від якої неможливо заглушити. Поділяємо Ваше гоpе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи… Ми бережемо спогади про кожного з Героїв”.

Фото: з Мережі.

06/21/2022

You cannot copy content of this page