fbpx

Маючи російське громадянство, Богуслаєв був допущений до державної таємниці

Виринають все нові й нові деталі щодо одіозного очільника «Мотор Січ». Почалося все з того, що в підбитих російських вертольотах помітили українські деталі і виникло запитання: «Як в межах санкцій з 2014 року вони туди потрапили?». Звичайно, через підставні компанії, які ніби-то купували продукцію заводу для європейських країн, а передавали росії, яка застосовувала в повномасштабному вторгненні.

Проте, журналісти «Схем» з’ясували, що Богуслаєв ще з 2000 року громадянин росії і платник податків у російській федерації.

“Президент корпорації “Мотор Січ” В’ячеслав Богуслаєв, якого Служба безпеки України затримала 22 жовтня за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору, має російське громадянство з 2000 року. Відтоді він 4 рази обирався народним депутатом України та був членом комітету Верховної ради з питань національної безпеки і оборони, що передбачало отримання доступу до державної таємниці”, — йдеться у повідомленні.

Ще Богуслаєв був довіреною особою Януковича та депутатом 4 скликань.

“Із часу набуття громадянства РФ Богуслаєв не лише був керівником корпорації “Мотор Січ”, а й був довіреною особою кандидати в президенти України Віктора Януковича, з 2006 року був народним депутатом чотирьох скликань поспіль. Крім того, будучи народним депутатом, Богуслаєв входив до складу комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони”, — підкреслюють журналісти.

Шевченківський райсуд обрав запобіжний засіб для Богуслаєва і керівника одного з департаментів заводу – тримання під вартою 60 діб без права застави.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page