fbpx

Медовик, який випікається одним коржем. Незважаючи на швидкість і простоту приготування, тортик виходить надзвичайно смачний і ніжний, просто тане в роті

Торт «Медовик», мабуть, є одним з улюблених тортів багатьох.

Я його теж дуже люблю, але традиційний рецепт «Медовика» вимагає багато часу для приготування, так як кожен корж треба розкочувати окремо, тому я пропоную вашій увазі рецепт, в якому торт випікається у формі для випічки, а вже після готовності розрізається на кілька коржів.

В якості крему використовую спушені з цукровою пудрою вершки, на мій погляд, вони прекрасно доповнять насичений медовий смак коржів.

Незважаючи на швидкість і простоту приготування, тортик виходить надзвичайно смачний і ніжний, просто тане в роті.

Коржі:

  • мед рідкий 3 ст. л.;
  • вершкове масло 150 г;
  • цукровий пісок 150 г;
  • сода 2 г ;
  • яйця курячі 2 шт.;
  • молоко 1,5% 50 мл ;
  • борошно 1 сорт 220 г ;

Крем:

  • вершки 33-35% 300 мл;
  • цукрова пудра 100 г;

У сотейнику або металевій мисці змішайте масло, цукровий пісок, мед і соду.Поставте сотейник на дуже повільний вогонь. І при періодичному помішуванні дочекайтеся, поки сода і мед вступлять в реакцію і почне з’являється піна. Цей процес займе приблизно 5 хвилин. Зніміть сотейник з вогню і дайте суміші охолонути до кімнатної температури.

У холодну суміш введіть яйця і влийте молоко, потім перемішайте. Всипте борошно і ретельно перемішайте, щоб маса стала однорідною. Після того, як всі інгредієнти ретельно перемішані, виходить однорідне тісто по консистенції як жирний кефір. Перелийте його в форму, змащену маслом і присипану борошном.

Випікайте при температурі 180 ° C до сухої шпажки. Це займає приблизно 40-50 хвилин. Щоб верх не підгорів, через 20 хвилин від початку випічки, можете прикрити форму фольгою. Готовий корж вийміть з форми і дайте трохи охолонути на решітці, після чого зріжте «горбик» (він знадобиться для прикраси), а сам корж розділіть на 4 тонкі рівні частини.

Поки коржі остигають, займіться приготуванням крему. Для цього спушіть вершки з цукровою пудрою. Щоб вершки добре спушувались вони повинні бути дуже холодними

Кожен шар рясно змастіть кремом (за бажанням можете додати карамель, горіхи або шоколад) і залиште просочуватися при кімнатній температурі на кілька годин, після чого приберіть на холод.

Смачного!

You cannot copy content of this page