fbpx

Мені була незрозуміла така поведінка колишньої мого чоловіка, у неї, як і в нього нова сім’я, друга дитина. Що за дивина така?

Я заміжня вдруге. Те саме й у мого чоловіка Толі. Якщо хтось подумає, що я сама винна у своїх негараздах, оскільки зв’язалася з тим, хто має колишню сім’ю, то це не зовсім об’єктивна думка. Життя складна річ. Після розлучення все одно хочеться знайти свою другу половинку, не опускати руки та жити далі щасливо.

— Я маю сина від попереднього шлюбу, — одразу сказав мені мій чоловік при знайомстві. — Я про нього дбаю, допомагаю. З колишньою дружиною доводиться теж спілкуватися, хоча я не горю бажанням з нею бачитися. Вона має досить складний характер. Просто сину потрібні і тато і мама.

Я десь у глибині душі заздрила його колишній, адже Анатолій виявився відповідальною людиною. Мені не так пощастило, тато моєї доньки зник після розлучення, їй тоді виповнилося лише три роки. Аліменти мінімальні.

Ми зустрічалися протягом року, а згодом розписалися. Жили в нього, хоча мама мені одразу сказала:

— Дивись, у тебе там не буде жодних прав, як і у твоєї дитини?

Тільки от Анатолій сказав що жінка повинна жити на території чоловіка, а не навпаки. Я замкнула своє житло, не зважилася здавати, адже ремонт свіжий, зроблений моїми батьками.

Спершу все було добре, зі свекрухою ми ладнали. Ми до матері чоловіка не навідувалися, оскільки вона живе за межею міста. Поруч із нею жила колишня її невістка та онук.

— Нетреба приїздити. Тут поруч колишня Толика живе, — сказала свекруха, — Я сама до вас їздитиму.

Мені була незрозуміла така поведінка колишньої мого чоловіка, у неї, як і в нього нова сім’я, друга дитина. Що за дивина така? Після цього забула про це, оскільки народилася у нас спільна дитина.

Свекруха до нас навідувалась не часто, у неї господарство. Та й перший онук є. Але все частіше почала звати свого сина до себе:

— Мені допоможеш, та й з малим побудеш.

Виходила все частіше так, що мій чоловік два дні був відсутній. Він був у мами, куди приходив його старший син. Вони щось майстрували, рибалили, а я вдома з малям одна була.

Коли ж одного разу я приїхала услід за чоловіком, то зчинилась справжня буря. Прилетіла якась жінка і почала волати, що такої домовленості не було і що або я їду, або свекруха з чоловіком забувають про зустрічі.

Чесно? Я таке вперше бачила.

І чоловік із нею погодиться. Виходить, що я маю ховатися від його колишньої дружини? Наче ми не сім’я? Перед вихідними чоловік збирався та їхав до матері. Сам. Приїжджав перед понеділком, а ми проводили без нього вихідні. По буднях чоловік йшов дуже рано, а повертався, коли син уже лягав спати.

У результаті я поставила питання руба: або він живе з мамою і виховує старшого сина, або вирішує питання так, щоб наша сім’я була таки сім’єю. Я вирішила зібратися та піти жити до себе.

Чоловік дзвонить, намагається переконати мене, що я не права, погарячкувала, намагається повернути мене, але при цьому нічого міняти не збирається.

Мене це не влаштовує. Я втомилася у вихідні та свята залишатися одною з дітьми.

13,11,2022

Головна картинка ілюстративна pexels.

You cannot copy content of this page