fbpx

Мер Одеси Геннадій Труханов заступився за Катерину ІІ

28 серпня італійське видання “Corriere della Sera” опублікувало гучну заяву Труханова: «Я проти знесення статуй». Як виявляється, мер ще чекає попри бажання людей знести пам’ятник, бо навіть, коли зруйнується пам’ятник – то історія нікуди не дінеться, – каже він.

“Я проти знесення статуй. Навіть якщо ми руйнуємо пам’ятники, історія не змінюється. Знаю, що зібрано петицію з 25 тисячами підписів, але я чекаю. З такою логікою мені також прибрати пам’ятник Пушкіну чи Гагаріну? Це не має сенсу”, — заявив мер Одеси.

В інтрев’ю Геннадій Труханов висловив побоювання, що Одесу путін мріє захопити, з’єднавши з Придністров’ям.

“Так, він спробує ще: він одержимий нашим містом. Він не хоче його бомбити, як Харків, він вимагає його цілим. Я не песиміст, вірю, що ми в підсумку переможемо. Але війна залишається довгою, важкою. Наш наступ на Херсон йде повільно, і Путін продовжує сподіватися на оточення Одеси з півночі для з’єднання з “Придністров’ям”.

Ще Труханов вірить в силу перемовин, а не прямої конфронтації.

“Я вважаю, що важливо діяти політично, адже на кону життя мільйонів людей. Я не хочу, щоб мене неправильно зрозуміли. Очевидно, я мрію повернутися до наших кордонів у 1991 році, але треба крок за кроком домовлятися, поступово шукати компроміси, уникати конфронтації”, — додав Геннадій Труханов.

Фото: колаж.

08/29/2022

You cannot copy content of this page