fbpx

Меркель не бачить своєї провини в нападі росії на Україну – «Дипломатія, якщо вона зазнає невдачі, не є хибною.»

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що не звинувачує себе в тому, що Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Вона також не збирається вибачатися за те, що не підтримати надання Україні плану дій щодо членства в НАТО.

Про це Ангела Меркель сказала, відповідаючи на запитання журналіста видання Spiegel Олександра Осанга, пише Обозрєватєль.

“Я себе не звинувачую. Не було можливо створити архітектуру безпеки, яка б могла цьому запобігти”, – заявила Меркель в своєму першому після відставки інтерв’ю.

Водночас вона зізналася, що досі запитує себе, чи можна було зробити щось більше, щоб запобігти цим подіям.

Меркель також відповіла на звинувачення посла України в Німеччині Андрія Мельника у проведенні свого роду політики умиротворення щодо росії та схиляння України до Мінських угод.

“Я так не думаю. Дипломатія, якщо вона зазнає невдачі, не є хибною. Якби тоді не було досягнуто Мінських домовленостей, ситуація дійсно загострилася б”, – зазначила Меркель.

Те саме, стосується і її рішення не підтримати надання Україні плану дій щодо членства в НАТО у 2008 році:
“Я не вважаю, що маю визнати свою неправоту, і я не буду вибачатися за це”.

Попри запрошення президента України відвідати зруйновані міста України і подивитися на результати своєї «дипломатії», пані Меркель поїхала до Італії.

Фото: рбк.

06/08/2022

You cannot copy content of this page