fbpx

Мешкає тут з 2019 року: американець розповів, чому вирішив переїхати в українське село

Американець Чіп Тейлор мешкає в Україні із 2009 року. Приїхав, як консультант-агітолог, щоб допомагати людям із будь-якою залежністю. Про те, чому залишився, розповів Gazeta.ua.

“Спочатку працював у Мoскві. Але щоразу, коли приїжджав в Україну, відчував, що моє місце сам тут. Тож, коли поступила пропозиція працювати у Мелітопольському Монастирі, де організували центр допомоги для залежних від алкoгoлю і нapкoтиків, без вагань погодився. Хоча мене попередили, що не можуть платити зарплату. Зате дали маленьку кімнатку і забезпечили харчуванням. Так пропрацював три роки”, – розповідає Чіп Тейлор.

В тому ж монастирі Чіп познайомився із дружиною Лідією, яка працювала перекладачем. Пара виховує 4-річного сина.

“Пам’ятаю, коли почалася вiйна, через вулицю міста, на яку виходили наші вікна, їхали тaнки. Було страшно за свою сім’ю, тому вирішили виїхати з міста. Люди з оточення очікували, що повернуся з родиною у США. В мене ж такого наміру не було. Адже тепер тут моя друга батьківщина. Вирішив залишитися і допомагати, чим можу. Тому з однорічним сином переїхали у Дніпро, де почав надавати психологічно допомогу українським вiйськовим”.

Читайте також: Українка про заміжжя та життя у США: типова американська сім’я гарує з ранку до ночі, має 12 оплачуваних вихідних на рік і не знає, куди їх всунути

Через рік за запрошенням знайомих, із Дніпра родина Тейлорів потрапила у село Залісці Дунаєвецького району Хмельницької області.

“Мені запропонували очолити місцевий реабілітаційний центр для людей з алкoгoльною залежністю при католицькому монастирі. За своє життя жив і в мегаполісах, і у невеличких містах. В США мав свою маленьку ферму. Взагалі, американське село мало чим відрізняється від українського. Тому пристосуватися було нескладно”.

За словами Чіпа Тейлора, найважчим після переїзду в Україну було опанувати українську мову.

“Намагався її вивчити, але завжди поруч були перекладачі. Зараз розумію більшість сказаного, але не можу говорити. Також не вистачає пустелі, адже багато часу жив Арізоні, де дуже специфічний клімат. Сумую за бейсболом. В Штатах часто ходив на матчі та грав разом із друзями. Але це дрібниці. Коли я знаходжуся в Україні, не думаю про те, що краще був би у США. Зате під час візитів в Америку , хочу скоріше повернутися в Україну”.

Фото – Gazeta.ua

Опубліковано 1 січня 2019 року

You cannot copy content of this page