fbpx

Мінфін Болгарії заморозив на рахунках посольства росії 890 тисяч євро

Міністерство фінансів Болгарії заблокувало на рахунках переведення 890 тисяч євро з боку росії, пояснивши це санкціями Євросоюзу. Москва стверджує, що гроші призначалися для зарплат працівникам посольства.

«Є переказ до посольства росії, яке потрапляє безпосередньо під санкції Єврокомісії. Посольство росії запросило скасувати санкції за цей переказ, і зараз скасування узгоджується з ЄК… Стверджується, що це переказ, призначений для зарплат, у розмірі $890 тисяч», — сказав міністр фінансів Асен Василев в ефірі «Болгарського національного радіо».

Нагадаємо, що 28 червня болгарська влада оголосила про видворення 70 співробітників російської дипмісії. Причина – підозри у шпигунстві. 29 червня російське посольство вимагало відкликати рішення, але Софія відмовилася це зробити. Посол рф Елеонора Митрофанова заявила , що МЗС Болгарії проігнорувало звернення, і результатом може стати закриття посольства рф у Болгарії, а також закриття болгарської дипмісії у Москві.

Це планомірна політика Болгарії щодо виконання санкцій ЄС. Так на початку червня Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія закрили свій повітряний простір для лаврова, який мав прилетіти на зустріч із президентом Сербії Олександром Вучичем. Болгарське МЗС Пояснило , що причина — «санкційний режим Європейського Союзу проти Росії».

Фото: Укрінформ.

07/07/2022

You cannot copy content of this page