fbpx

Міністр оборони Іспанії оголосила, що уряд прийняв рішення не передавати Україні танки Leopard. Подробиці

Міністр оборони Іспанії оголосила, що уряд прийняв рішення не передавати Україні танки Leopard. Що стало причиною і чому Іспанія вирішила не передавати обіцяні танки читайте в матеріалі.

Нещодавно стало відомо , що міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес оголосила, про те, що урядом було прийнято рішення не передавати Україні танки Leopard. Причиною названо незадовільний стан техніки.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє El Mundo.

Цитуємо:

“Сьогодні ми розглядаємо всі можливості, але я вже можу вам сказати, що “Леопарди”, які багато років не використовувалися в Сарагосі, неможливо (відправити на війну в Україну), тому що вони знаходяться в абсолютно незадовільному стані “.

За словами міністра оборони Іспанії, були проведені відповідні випробування, під час яких з’ясувалося, що танки не можна використовувати. Міністр додала, що надання цих танків несе ризик для людей:

“Ми не можемо їх надати, тому що це буде ризик для людей”.

Ще в липні стало відомо, що уряд Іспанії готується передати Україні 10 бойових танків Leopard 2A4 та 20 БТР M113, які перебувають на озброєнні іспанської армії.

Також повідомлялося, що група українських експертів відвідала Іспанію, щоб оглянути стан техніки та визначити рівень необхідності оновлення та модернізації. На передачу техніки були потрібні також дозволи Німеччини та США.

02,08.2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page