fbpx

Міноборони росії відзвітували про знищення “баржі” з десантом ЗСУ, а виявилося, що це далеко не так

Міністерство оборони Росії знову відзвітувало про «перемоги», цього разу окупанти заявили, що знищили “баржу” з українським десантом на Дніпрі біля Енергодару. Ба більше – й фотодоказ надали.

Проте, українські Телеграм-канали добряче придивилися до фото і розгледіли опору моста, яка стоїть там ще з часів Другої світової.

“Кадри знищення гелікоптерами Ка-52 морського десанту ЗСУ у районі Запорізької АЕС”, – повідомили загарбники, додавши, що використали супер-ракету “Вихрь” по баржі з військовими, які намагалися так перетнути Дніпро і дістатися Енергодару.

Цікаво, що міст, від якого й залишилася ця опора, будували німці в 1943 році, а потім самі його й знищили в 1944. Залишилися тільки дві мостові опори, які нищать вже інші окупанти.

Про реакцію самих pосіян на таку чергову фeйкoву новину поки нічого не відомо, адже Міноборони Росії закрило коментарі під своїми постами у соціальних мережах. Це трапилося з початком контрнаступу українських військ на Харківщині – громадян держави-загарбника дуже обурив відступ «другої армії світу». Модератори ще тримали ситуацію під контролем, але з втратою Балаклії вирішили за краще відключити коментарі.

Фото: скрін.

09/14/2022

You cannot copy content of this page