fbpx

Місія МАГАТЕ вже в Запоріжжі

Місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя щоб відвідати ЗАЕС в окупованому Енергодарі.

Про це журналістам повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

“Місія МАГАТЕ вже в Запоріжжі”, – сказав він.

Також про це на своєму каналі у Телеграм написали в “Енергоатомі”

“Сьогодні, 31 серпня 2022 року, близько 15:00 місія Міжнародного агентства з ядерної енергії прибула до Запоріжжя”, – йдеться у повідомленні.

Україна робить усе, щоб візит МАГАТЕ на Запорізьку АЕС був безпечним та ефективним, – МЗС

Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що Україна докладає всіх зусиль, щоб місія Міжнародного агентства з атомної енергії на Запорізьку АЕС відбулася саме так і закликав російську сторону не перешкоджати роботі команди МАГАТЕ.

«російські окупаційні війська мають припинити обстріли коридорів слідування делегації МАГАТЕ та не перешкоджати її діяльності на станції», – зазначив він.

Майже шість місяців, нагадав Олег Ніколенко, на території найбільшої атомної станції Європи незаконно перебувають російські війська, які порушили сім основоположних принципів мирного використання ядерних технологій та ядерної енергії.

«Світ опинився на межі нової техногенної екологічної та гуманітарної катастрофи через агресію росії проти України і триваючих безвідповідальних дій російських окупантів», – написав речник МЗС. Він додав, що міжнародна спільнота має посилювати тиск на рф до повної демілітаризації й деокупації атомної станції та її повернення під контроль України.

«В рамках місії експерти МАГАТЕ мають зафіксувати порушення стандартів і норм ядерної та радіаційної безпеки на ЗАЕС на тлі російської окупації. Позиція України залишається незмінною: АЕС має бути негайно демілітаризована, деокупована та передана під повний контроль українського уряду», – переконаний Олег Ніколенко.

Він підкреслив, що візит МАГАТЕ – це важлива місія, «ми робимо все, щоб вона відбулася безпечно й ефективно. російські окупаційні війська повинні припинити обстріли коридорів слідування делегації МАГАТЕ та не перешкоджати її діяльності на станції».

Фото: скрін.

08/31/2022

You cannot copy content of this page