fbpx

Оновлено. Міжнародний Червоний Хрест не покинув Україну

Оновлено! У товаристві Червоного Хреста інформацію про те, що організація нібито зупиняє діяльність на території України назвали неправдивою.

У Червоному Хресті кажуть, що у зв’язку з ракетними атаками по містах України 10 жовтня вона працює у посиленому режимі, надаючи допомогу постраждалим.

Повідомлення про закриття ЧХ в Україні назвали неправдою.

“Партнери по міжнародному руху Червоного Хреста також продовжують працювати на території України, аби спільними зусиллями допомогти якомога більшій кількості людей”, – кажуть у Червоному Хресті.

Глава делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Андрій Круглашов уточнив, що йдеться про призупинення операційної діяльності лише 10 жовтня.

“Бачу фейк, ніби ми, Міжнародний Комітет Червогого Хреста припиняєм діяльність. Дзуськи.
Ми з людьми й для людей, яким потрібні. Там, де потрібні й настільки близько, наскільки можем. Стільки, скільки доведеться”, – написав він.

Нашадаємо, видання Reuters, з посиланням на речника представництва МКЧХ, пише, що Міжнародний комітет Червоного Хреста тимчасово призупинив свою роботу в Україні з «міркувань безпеки».

“З міркувань безпеки наші команди сьогодні призупинили роботу”, – сказав він.

Українське відділення, а саме, Товариство Червоного Хреста продовжує працювати “в посиленому режимі”.

Також територію України покинула Норвезька рада у справах біженців, але обіцяла вернутися, як тільки буде безпечно працювати.

Уряд США закликав виїхати й громадян США, востаннє такий заклик був 14 липня, після атаки на Вінницю.

Загалом, день завершується тим, що росія випустила 84 крилаті ракети, з яких були збиті 43 ракети, пошкоджень зазнало 11 об’єктів інфраструктури у восьми областях та Києві.

На жаль, є жертви серед мирного населення.

Фото: колаж.

10/10/2022

You cannot copy content of this page