fbpx

“Мобільні телефони в сім разів брудніші, ніж сидіння для унітазу”— дослідження вчених

Як показало нове дослідження мобільні телефони в сім разів брудніші, ніж сидіння унітазів. При цьому захисні чохли для телефонів тільки погіршують становище.

Сьогодні важко уявити сучасну людину, яка б не тримала в руках смартфон. Ці зручні і сучасні пристрої виконують масу функцій і дійсно полегшують нам життя. Але багато хто з нас здивується, якщо дізнаються, яка величезна кількість бактерій проживає на поверхні середньостатистичного смартфона.

Дослідження показало, що за рівнем забруднень даними патогенами ці поверхні є більш брудними, ніж сидіння унітазу. Причому бактерій на смартфоні в 7 разів більше, ніж на унітазі, у що дуже складно повірити. Особливо багато цих хвороботворних мікроорганізмів на різного роду чохлах для смартфонів зі штучної шкіри і пластика.

Дослідження за участю працівників офісів показало, що 40% з них відправляються в туалет зі смартфонами в руках. Саме тому вчені взяли зразки поверхні смартфонів і за допомогою спеціальних мікроскопів з особливим світлом встановили рівень і різноманітність бактерій, що населяють пристрої. Для порівняння були проведені аналогічні виміри зі сидіннями унітазів, де також проживає дуже багато бактерій.

Дослідники з Університету Абердіна виявили на смартфонах безліч найрізноманітніших патогенів, проте хороша новина полягає в тому, що на відміну від сидінь унітазів в публічних туалетах, на смартфонах проживають наші власні бактерії. Через це ймовірність підчепити якусь заразу набагато нижча. У публічних місцях ми ризикуємо зіткнутися з бактеріями, які там залишають інші люди.

Читайте також: “Вночі до -30”: народний синоптик розповів, коли чекати пік морозів в Україні

You cannot copy content of this page