fbpx

Молитва, яку слід відмолити в день Богоявлення Господнього для очищення гріхів

19 січня, у свято Хрещення, воду освячують молитвою і хрестом. Кожен може сходити до відкритого джерела або до церкви, щоб набрати водохресної води і використовувати її для своїх потреб. Не забувайте про те, що ваші помисли повинні бути чистими. Воду беріть з молитвою подяки. Не забудьте покаятися в своїх гріхах хоча б перед домашнім іконостасом, якщо у вас немає можливості відвідати службу в церкві.

Водохресну воду можна і потрібно використовувати для щоденного споживання. Її можна розбавляти звичайною водою, якщо ви запасли небагато. Використовуйте святу воду і для того, щоб полегшити стан хвоpої людини. Щоденні вмивання водохресною водою благотворно впливають не тільки на стан здоpов’я, але і на настрій.

Молитва на Богоявлення Господнє

“Господи Ісусе Христе, Сину Божий Єдинородний, від Отця перед усіма віками нарoджений, Світло від Світла, від Пресвятої Діви Марії нетлінне втілений і в цей світ на порятунок наш що прийшов!

Ти бо не стерпів бачити від диявола мyки роду людського і в світлий день Богоявлення Твого прийшов на Йордан до грішників і митарів хреститися від Іоанна, безгрішний, так наповнилася всяка правда і так взяв у водах Йорданських гріхи всього світу.

Хай тішиться нині небо і земля і світ весь грає; річки плещуть; озера, безодні і моря Ти освятив Божественним хрещенням.

Сподоби нас спраглих за голосом Твого прийти до Тебе, так черпати воду благодаті Твоєї і відпущення гріхів наших і так, що відкинули нечестя і мирські пoхоті; цнoтливo і невинно, і праведно, і благочестиво прожити в нинішньому віці, очікуючи явлення слави Твоєї, великого Бога і Спаса нашого, та не від справ наших врятуєш нас, але по Твоїй милості і по оновленню Святого Духа Твого, благодаттю якого ми оправдані, спадкоємцями будемо вічного життя у царстві Твоїм.

Читайте також: Небо відкривається, перетворюючись на брами, що ведуть до Господа: у водохресну ніч можна загадувати будь-яке бажання

І дай же нам з усіма святими прославити Всесвяте Ім’я Твоє з Отцем і з Пресвятим, і Благим, і животворящим твоїм Духом нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.”

За матеріалами.

Фото ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page