fbpx

Морські бої про які ми не знаємо – пошкоджено ще один ракетний корабель росії

Зображення пошкодженого російського бойового корабля оприлюднили у відкритому доступі.

На профільному форумі оприлюднили фото транспортування російського корабля проекту 21631 шифр «Буян-М», де видно сліди уражень.

Російський ракетний корабель помітили при буксируванні річкою Волга.

Ймовірно його транспортують на завод виробник для ремонту після отриманих пошкоджень.

Корпус та надбудови корабля мають велику кількість пробоїн. Окрім того, на кораблі відсутня основна РЛС, яку зняли для зручності транспортування річковими водними шляхами.

Назва корабля та бортовий номер зафарбовані, але, швидше за все, це ракетний корабель з іменем «Великий Устюг», який мав бортовий номер 651, – кажуть експерти. Нагадаємо, що манера зафарбовувати назви і номерні знаки на кораблях характерна для цієї «спєцоперації» росії проти України.

Бойовий корабель належить до Каспійської флотилії ВМФ РФ. Перед повномасштабним вторгнення його перевели до Чорного моря, де він брав участь у агресії проти України.

Наразі невідомо, коли і якою зброєю був пошкоджений корабель.

«Великий Устюг» збудували на «Зеленодольському суднобудівному заводі», ввели в експлуатацію у 2014 році.

Ракетний корабель озброєний 100-мм артустановкою А190-01; 30-мм зенітною артустановкою АК-630М-2 «Дует» та двома автоматизованими модулями самооборони 3М-47 «Гибка» із зенітними ракетами ПЗРК «Ігла-С».

Окрім цього, корабель є носієм восьми крилатих ракет «Калібр», які росіяни застосовують проти українських міст та інших об’єктів, пише Мілітарний.

Фото: Мілітарний.

06/17/2022

You cannot copy content of this page