fbpx

Моя ідеальна піца. Знадобилося мені чимало років, щоб винайти тісто, яке дуже наближене до справжньої піци з гарної піцерії

Піца – чи не найулюбленіша страва усіх дітей та багатьох дорослих. Знадобилося мені чимало років, щоб винайти тісто, яке дуже наближене до справжньої піци з гарної піцерії.

Отже, що потрібно:

25 г свіжих або 7 г сухих дріжджів розпустити в 200 г теплої води, додати чайну ложку цукру та неповну чайну ложку солі, 5 ст.л. олії без запаху.

Поступово додаємо 2 ск. борошна. У мене 1 ск. борошна з твердих сортів пшениці та 1 ск. звичайного з м’якої пшениці. Замішуємо м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук. Тісто кладемо у пакет та холодильник, не менше, ніж на 4 години, можна і значно довше, якщо користуватиметесь борошном з твердої пшениці. Тісто від цього стане тільки кращим.

З такої порції тіста виходить 2 середні піци. Начинка – ваша улюблена.

Отже тісто по кругу розтягуємо руками ( не качалкою ) та викладаємо на бляшку. Не мала томатного соусу, тож зварила ” Бешамель”.

Для соусу:

200 г молока, чайна ложка з верхом борошна, сіль, мускатний горіх. Все заварюємо, помішуючи вінчиком, щоб не було грудок. Доводимо до кипіння, знімаємо з плити, даємо лавровий листок та присипаємо чорним перцем і ще 50 г масла.

Моя одна піца: молочний соус, сир “моцарела” домашня, базилік, помідорка та приправа для піци.

Моя друга піца: молочний соус, сир той самий, варене куряче м’ясо, помідорка, перець, оливки та приправа для піци.

Піцу випікаємо при т. 190° на нижній полиці 15-18 хв. та 5-8 на верхній.

Рецепти Смаколик.юа.

Автор рецепту і автор фото – Надія Ящовська.

You cannot copy content of this page