fbpx

Моя мама носить таку капусточку продавати на ринок. Смачна, запашна і хрумка квашена капусточка. Готується легко. Ділюсь рецептом на трилітрову баночку

Моя мама носить таку капусточку продавати на ринок. Смачна, запашна і хрумка квашена капусточка. Готується легко. Ділюсь рецептом на трилітрову баночку  джерело

Складові:

Для основи:

  • 1 шт. – 3 л. банка
  • 2,5 кг. – свіжа капуста
  • 1 шт. – морква
  • 3 шт. – лавровий лист

Читайте також: Незвичайний і дуууже смачний. Святковий салат “Осінній ліс”. Виявляється здивувати гостей так легко

Для розсолу:

  • 0,5 л. – вода
  • 2 стол. лож. – сіль

Приготування:

Заздалегідь підготуємо розсіл, для капусти квашеної в банці. У 0,5 л окропу, додамо сіль, розмішати і знову, доведемо до кипіння, потім охолоджуємо.

Розсіл повинен, обов’язково, бути холодним.

Шаткуємо капусту дрібною соломкою.

Моркву рiжемо соломкою (приблизно, як на корейську).

На саме дно баночки покладемо лист лавровий, укладаємо шар капусти, присипаємо її морквою (так шари чергуємо), все утрaмбовуємо руками (або дерев’яним товкачем).

Коли заповнимо половину банки, закладіть ще 1 лавровий листок і ще один листочок покладіть, коли заповніть баночку повністю.

Заливаємо капусту холодним розсолом, утрaмбовуємо капусту (можна товкачем або руками), і ще, додаємо її і морквину, до тих пір, поки розсіл не підніметься наверх.

Ставимо, в яку-небудь посудину, банку (наприклад, в тазик), тому що, в процесі брoдіння розсіл може виливатися з банки, 2 днi нехай капуста брoдить при кімнатній t °. Періодично, за допомогою ножа видаляйте утворений газ, після двох днів, закрийте банку кришкою і приберіть її на добу в холодильник.

Ось так просто, всього за три дні, готується капуста квашена в банці, на 3 літри, рецепт на зиму. Порцію можете збільшувати і робити це, наприклад, в бочці або в відрі.

Смачного!

You cannot copy content of this page