fbpx

Моя плита завжди сяє. А все завдяки цим маленьким хитрощам

Щоб жінка завжди залишалася жінкою поговоримо сьогодні про те, як і чим правильно чистити кухонну плиту. Чистка кухонної плити починає зі зняття з плити конфорок (якщо вони є) і регуляторів подачі газу. Регулятори подачі газу замочіть в мильному розчині на 30 хвилин. Після такої попередньої підготовки можна приступати до безпосередньої чистки плити. На цьому етапі дуже важливо враховувати всі особливості саме вашої кухонної плити. Джерело

Читайте також: 12 медичних послуг які зовсім скоро можуть стати безкоштовними

Існує два види плит: газова плита і електрична плита. Але час не стоїть на місці — з’являються плити з різними покриттями варильної поверхні. Щороку з’являються інноваційні технології у виробництві плит і варильних поверхонь, але на даний момент широко випускаються плити з:

  • емальованою поверхнею;
  • склокерамічною поверхнею;
  • поверхнею з нержавіючої сталі.

Чистка кухонної плити з емальованою поверхнею вимагає обережності. Найпростіше з чистячих засобів відповідних для емалі — це пральні порошки, розчинені у воді, при чистці плити стежте за тим щоб на поверхню не потрапляли частинки порошку.

Ще один засіб: харчова сода, розчинена у воді разом із засобом для миття посуду. Таким розчином можна мити плиту без жодних побоювань. Вимкніть її від мережі, якщо плита з електророзпалом. Зніміть решітки та конфорки. Розведіть соду з мильним розчином і залийте цим розчином поверхню плити і залиште на 10 хвилин.

Потім візьміть ганчірочку або серветку і добре протріть содовим розчином всю емаль. Залишилося протерти все чистою ганчіркою, змоченою водою, а потім витерти насухо.

Якщо не виходить відмити газові канали, обережно потріть їх невеликою м’якою щіткою. Будьте дуже акуратні, якщо на вашій плиті є функція елекропідпалу. Бо, якщо ви пошкодите електропідпал, вам доведеться витратитися на виклик майстра і на заміну пошкодженого елементу на новий.

You cannot copy content of this page