fbpx

Моя подруга вирощує ківі вдома і не витрачає на це ні копійки. Так можете робити і ви!

Мало хто знає, що ківі називають китайським агрусом через те, що історичною батьківщиною цього фрукта є Китай, пише Damys.

Користь ківі дуже велика: цей фрукт нормалізує згортання крoві, знижує pизик виникнення oнкoлогiчних захвoрювань і сприятливо діє на трaвну cистему.

До того ж в ківі міститься більше вітаміну С, ніж у цитрусових.

Ми розповімо вам про те, як виростити ківі в будинку. Будьте впевнені, що це не складніше, ніж доглядати за звичайною кімнатною рослиною!

Читайте також: ЇЖТЕ ЗІ ШКІРКОЮ! 11 НЕЙМОВІРНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КІВІ, ЯКІ ЗДИВУВАЛИ ВЧЕНИХ, І ЗМУСИЛИ МІЛЬЙОНИ ЛЮДЕЙ ЇСТИ КІВІ ЩОДНЯ

Як виростити ківі

1. Для того щоб виростити ківі, потрібно вибрати стиглий плід без видимих ​​дефектів, очистити його і розім’яти в кашку. Залив м’якоть водою, дайте їй трохи настоятися. Кісточки самі спливуть на поверхню – їх і потрібно зібрати.

2. Тепер, коли у вас є насіння, можна приступати до пророщування. Загорніть його у вату або марлю і покладіть в тарілку, заливши водою так, щоб вона не переливалася за краї при нахилі. Накрийте насіння плівкою і залиште в теплому сонячному місці на 7-10 днів.

3. Коли насіння проклюнутся, його потрібно пересадити в горщик. Насипте на дно керамзит і використовуйте грунт для тропічних ліан. Перед тим як засипати грунт, потримайте його на водяній бані пару годин, щоб знезaрaзити. У грунті зробіть виїмки глибиною 5-10 мм і помістіть в них по 2-3 насінини. Після цього їх потрібно присипати грунтом, полити, накрити плівкою і відправити в тепле сонячне місце.

4. Перші паростки з’являться через 3-6 днів. Уже на цьому етапі потрібно позбутися слабких паростків, щоб дати більше місця сильним. На ранніх етапах їх можна висмикувати, потім – обрізати. Рослини потрібно регулярно проріджувати, а поливати тільки відстояною водою: восени і взимку – 2-3 рази на місяць, влітку і навесні – 2 рази на тиждень. Жаркими літніми днями ківі краще обприскувати.

5. Коли рослини досягнуть висоти 10-12 см, пересадите їх в окремі горщики. Дотримуючись режим поливу і стежачи за тим, щоб в місці, де стоять горщики, було сонячно і тепло, ви можете розраховувати на плоди через 3 роки простого, але обов’язкового догляду. Цвіте ківі великими білими квітами, так що ви точно їх не пропустите!

Ківі можна сміливо назвати десертним фруктом, адже він має солодкий і насичений смак. Плід ківі краще за інших фруктів переносить консервацію, зберігаючи велику кількість вітамінів завдяки високому вмісту киcлот. Багато людей готує варення з ківі, яке зберігає корисні властивості дуже довго.

Тепер ви знаєте, як росте ківі, і можете приступати до підготовки всього необхідного для його вирощування, а також поділитися цією статтею з тими, кому це цікаво.

You cannot copy content of this page