fbpx

Моя улюблена ягідна налuвка без вuна і спuрту. Рецепт ще від бабусі. Смачно

  • Інгредієнти:
    2 кг ягід (вишень, смородини, полуниці, малини, слив, винограду тощо),
  • 500–800 г цукру,
  • 1 скл. води. Джерело

Читайте також: Міфи нав’язані нам в дитинстві, в які ми всі досі чомусь щиро віримо, а даремно

Приготування

  1. Вишні вимити, кісточки видалити, засипати в трилітрову банку, шарами пересипаючи цукром, залити воду. До горлечка має залишитися трохи вільного місця, тому що вишні будуть бродити і підніматися.
  2. Потовкти вишні товкачем, одягнути на горлечко банки гумову рукавичку, проколоти палець, поставити у тепле місце (на сонячне вікно). Скоро рукавичка почне «голосувати», тобто наповниться повітрям від бродіння.
  3. Коли рукавичка опаде, налuвка готова.
  4. Однак варто перевірити готовність таким чином: коли рукавичка опаде, одягнути на банку іншу рукавичку, також попередньо проткнувши її голкою. Якщо вона не наповниться повітрям, значить, бродіння дійсно закінчилося.
  5. Бродіння може тривати до двох місяців. Профільтрувати налuвку через марлю, дати відстоятися 1–2 дні.
  6. Потім профільтрувати її ще раз і перелити у пляшки. Дайте налuвці трохи постояти, не пийте відразу. Особливо приємно її пити взимку. Ця налuвка дуже солодка, в ній мало алкоголю.
  7. З вишень, що залишилися після приготування налuвки, можна приготувати вuно. У ту ж трилітрову банку з вишнями залити 30%-й цукровий сироп (1,5 л води і 500 г цукру довести до кипіння, охолодити). Так само одягнути на банку рукавичку і чекати закінчення бродіння. Вuно теж потрібно фільтрувати через марлю.

You cannot copy content of this page