fbpx

Моїй матері 68 років. Останнім часом бачу, що їй геть не добре, але переконати пройти обстеження не можу і край

Моїй матері 68 років. Я вже давно живу окремо, маю сім’ю і дітей. З мамою ми живемо в одному місті, тому я часто до неї заїжджаю, щоб дізнатися як справи, чи привезти щось. Батька не стало 10 років тому, і я розумію, що їй одній може бути самотньо. Я намагаюся робити все, щоб мати не знала цього почуття. Ми часто приїжджаємо з дітьми до неї в гості, влітку разом їздимо відпочивати на дачу.

Свого часу вона віддала мені своє здоров’я, любов і турботу. Я вважаю своїм обов’язком піклуватися про неї і допомагати у всьому. Але останнім часом я став помічати, що мама стала гірше виглядати, бліда, часто втрачає рівновагу. Я розумію, що у всіх літніх людей зараз немає здоров’я, але якщо вчасно звернути увагу, то можна уникнути серйозних проблем. Я почав турбуватись про маму, і сказав їй про це. Ну, вона, звичайно, розсміялася і відповіла, що для її віку вона в порядку. Я з нею категорично не згоден. Запропонував купити їй путівку в санаторій або пансіонат. Думав, щоб маму обстежили там, і заодно подихає свіжим повітрям і здоров’я зміцнить. Але вона нічого й чути не хоче. Не погоджується, каже, що це дуже дорого, і вона не може прийняти такого подарунка.

Таке враження, що я їй чужа людина! Я досить заробляю, тому можу собі це дозволити. Дружина теж думає, як і я. Але ми ніяк не можемо її переконати. Я ж бачу, як вона постаріла і змарніла за останні місяці. Я помічаю, як їй важко і погано. Я переконаний, що з цим затягувати не можна. Але мама вперто стоїть на своєму і відмовляється їхати.

До спеціалістів вона теж йти не хоче, мотивуючи тим, що не довіряє теперішнім працівникам. Я, як нормальна людина, люблю свою маму і переживаю за неї. І жорстко з нею поговорити не можу, тому що не хочу засмучувати. Навряд чи така розмова позитивно позначиться на її здоров’ї. Тому мені потрібно умовити її поїхати в санаторій, при цьому, не підвищуючи тон. Я вже і через подруг маминих намагався на неї вплинути.

Я розумію, що якщо найближчим часом я не переконаю її пройти обстеження, то потім може бути пізно. Лаятися не хочу, але мене вона не слухає. Я зараз в повній розгубленості, в такій ситуації перший раз. Дай Бог, щоб ніхто з такою дилемою не зіткнувся. І ніхто толком нічого порадити не може, тільки співчувають. Або купити путівку і поставити перед фактом? Але ж вона тоді може відмовитися. А потім ще й образиться, що без попередження. Як же мені її переконати? Хто, що порадити може?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page