fbpx

Ми повечеряємо, а ви у вітальні почекайте”: свекруха ввічливо відмовилася нагодувати невістку з внучкою

Олена раніше пішла з роботи, щоб забрати доньку з групи продовженого дня і відвезти в поліклініку. У звичайній потрібних фахівців не було, тому їхати довелося на інший кінець міста, в дитячу. Поки черга, консультації, те та се, пройшла не одна година. На вулиці стемніло. Олена з донькою були неймовірно голодні і втомлені і вже з нетерпінням очікували, коли ж нарешті поїдуть додому.

Олена зателефонувала чоловікові: думала, що він їх забере після роботи машиною. Той нагадав, що в п’яти хвилинах від поліклініки живе його мама, тому можна зайти до неї. Олена відразу якось не хотіла вирушати до свекрухи, але не через погані стосунки, а просто тому, що незручно, не звикла з’являтися без попередження. Все-таки вже пізній вечір, люди ж не чекали гостей. Але чоловік сказав, що буде чекати її у мами.

В результаті Олені нічого не залишалося, як погодитися. Вона попросила чоловіка попередити свекруху про їхній візит. Сама ж жінка з донькою по дорозі зайшла в магазин, купила тортика до чаю, соку, трохи фруктів. Виховання не дозволяло з’явитися з порожніми руками.

Коли Олена увійшла в дім до свекрухи, то відразу відчула запах борщу, котлет і смаженої картоплі. У животі забурчало: жінка не їла цілий день. Благо хоч дочка з’їла кілька бутербродів, поки вони чекали своєї черги до лікаря.

На кухні вже сиділи чоловік, свекор і з апетитом їли борщ. Поруч стояли тарілки з м’ясною і сирною нарізкою. На плиті вже чекало друге: картопля з котлетами. Олена вже подумала повернути в бік кухні, але свекруха вказала їй на двері вітальні і попросила почекати, поки чоловіки повечеряють, а потім вже Олену і доньку запросять до чаю.

Невістці відібрало мову. Їй навіть якось відразу їсти перехотілося. Невже не можна було хоча б з ввічливості запропонувати повечеряти? Адже свекруху ж попереджали про прихід. А тут і невістка голодна, і дитина голодна. Ну як так?

Олена мовчки сиділа у вітальні, втупившись у телевізор. Коли її покликали до чаю, то вона відмовилася, пославшись на те, що немає апетиту і тільки дозволила доньці піти на кухню випити чаю і з’їсти тортика.

На зворотній дорозі додому Олена не витримала і влаштувала чоловікові “допит із пристрастю”. Були думки, що він просто не попередив свою маму про візит. Але той відповів, що попередив. Коли Олена запитала, чому тоді її не пригостили хоча б однієї котлеткою, чоловік знизав плечима і сказав, що не бачить нічого такого. Зрештою, Олена доросла жінка і з голоду не впаде. По-друге, їжа була розрахована тільки на двох осіб: на нього і на свекра. Як “залізний аргумент” чоловік навів той факт, що його мама теж не вечеряла з ними. І нічого їй не сталося.

Після цього інциденту Олена ще з тиждень не розмовляла з чоловіком, і досі їй прикро, що він став на сторону своєї мами. Ну а свекрухи вона всіляко уникає і вже більше півроку не заходила до неї в гості. У планах у Олени теж немає відновлювати спілкування з мамою чоловіка: гризе образа.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page