fbpx

Михайло Подоляк пояснив, чому зброя, яку Україні постачають партнери, так довго йде на фронт: “На те є дві причини”

Михайло Подоляк, радник очільника Офісу президента України пояснив, чому так довго йде на фронт зброя від партнерів України.

За словами Подоляка, у питанні військової допомоги Україні потрібно зважати на бюрократію та кількість озброєння на складах, адже ніхто, крім рф, не накопичував великих запасів готової до бою техніки.

Про йшлось в інтерв’ю Михайла Подоляка для “24 каналу”.

Також, радник очільника ОП висловив свою впевненість у тому, що з погляду бюрократії, процес проходитиме швидко.

Цитуємо:

“Перша складова – це бюрократія. Там потрібно підписати певну кількість документів, зокрема, як використовуватимемо, як забиратимемо, куди доставлятимемо. Цієї частини вже немає. Бюрократії для України нема. Маю на увазі з погляду постачання зброї наших партнерів”.

Не зважаючи на це, існує другий, набагато більш важливіший аспект. Мова йде про кількість необхідної Україні зброї на складах партнерів.

“Є інший чинник – проблема кількості цієї зброї на складах. Його треба доробити, бо ніхто стільки не збирав, як Росія. Тому зараз його доопрацьовують, щось розконсервують на складах, і це швидко йтиме в Україну – місяць, два, три”.

Михайло подоляк додає, що “жодної бюрократії не повинно бути”. За його словами, щойно з’являється певна кількість тієї чи іншої зброї – її одразу мають передати Україні.

02,07,2022

Головне фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page