fbpx

На Дніпропетровщині розпочалися жнива

На Дніпропетровщині стартували жнива в усіх семи районах області. Нині збирають ячмінь, пшеницю, ріпак, горох, йдеться у пресрелізі від ОВА, який отримало Суспільне.

Найперша з усіх областей Дніпропетровщина розпочали збирати врожай у Нікопольському районі, згодом у інших. На одному з аграрних підприємств Дніпровського району вже наповну збирають озимий ячмінь, якого там посіяли 100 гектарів. У серпні візьмуться за сою, з вересня – за соняшник.

“Кожен колосок – це наші сподівання, це наше життя. Дякуючи ЗСУ, працюємо в полях. Це наша відповідальність – дбати про продовольчу безпеку. Цього року хліб нам дістається високою ціною”, – розповідає головний агроном Євген Матвійчук.

Комбайнер Сергій Юрчишин на полі вже майже 35 років. Весною сіє, влітку – жне. “Працюємо щоденно, по 12-14 годин, бо треба прибирати хліб швидко. Упевнений, все буде добре”, – говорить він.

Трохи пізніше аграрії області збиратимуть жито, овес, гречку. Восени – кукурудзу і соняшник. Загалом працюватимуть на майже 2 мільйонах гектарів полів. Завершити планують на початку грудня, пише Суспільне.

Фото: Суспільне.

07/07/2022

You cannot copy content of this page