fbpx

На кордоні з Україною польські митники почали “тихий страйк”

Польські митники почали “тихий страйк” на кордоні з Україною07.09.2018 21:09 934
Так званий “тихий страйк”, що передбачає уповільнену перевірку на кордоні і призводить до зростання черг при перетині кордону, з 7 вересня розпочали польські прикордонні органи.
Про це інформує Посольство України в Польщі. Повідомляє Intermarium  з посиланням на ukrinform.ua

“За інформацією профспілкового комітету Митної служби Польщі, сьогодні 7 вересня 2018 року, польські митники розпочали так званий “тихий страйк”, що може призвести до збільшення черг і тривалості проходження митних процедур при перетині українсько-польського державного кордону в автомобільних та піших пунктах пропуску”, – інформує посольство України в РП.

Читайте також: У вертольоті перебувало п’ятеро членів екіпажу: на Харківщині вертоліт рятувальників упaв під час гасіння пожежі

Українська дипустанова у Варшаві просить це врахувати при плануванні подорожей до Польщі.

За неофіційною інформацією українських прикордонників, сповільнення роботи польських служб на кордоні спостерігається вже упродовж останніх кількох днів.

Як повідомлялося, наприкінці серпня профспілкові організації, які підпорядковані Міністерству внутрішніх справ Польщі, розіслали листи до 50-ти різних адресатів (керівництв аеропортів, пасажирських та вантажних перевізників тощо) з попередженням про те, що можуть мати місце елементи “італійського страйку” на зовнішніх кордонах РП, якщо профспілки і профільне міністерство не домовляться.

У листі профспілки сuлових структур попереджають, що запровадження елементів “італійського страйку” у вигляді дуже детальної і поглибленої перевірки на прикордонних пунктах може призвести до зростання черг на кордонах Польщі з іншими країнами.

Протест польських сuловиків, зокрема прикордонників, триває вже кілька місяців. Вони вимагають підвищення зарплат і повернення до попередньої пенсійної системи. Переговори з цього приводу профспілок і керівництва МВС тривають з березня, однак не принесли жодних результатів.

You cannot copy content of this page