fbpx

На Миколаївщині ЗСУ збили безпілотник ФСБ

У Миколаївській області протиповітряна оборона України збила унікальний російський безпілотник, про це повідомляло Командування ПС ЗСУ.

Проте, детальний огляд збитого українським зенітно-ракетним підрозділом безпілотник вважається засекреченим та немає відомої офіційної назви.

Цей унікальний безпілотник часто плутають з іншим російським безпілотником “Орлан-10”. Зовні БПЛА справді схожий на літальний апарат сімейства “Орлан”, але є низка відмінностей.

Безпілотник обладнаний камерою з 12 об’єктивами для проведення панорамної аерофото- та відео зйомки з можливістю передачі зібраної інформації на пункт управління в режимі реального часу.

Окремі складові БПЛА, зокрема оптико-електронна система, виготовлені російською компанією, яка перебуває під санкціями США та працює спільно із заводом виробником БПЛА “Орлан”.

Модель безпілотника використовує не Міністерство оборони Росії, ймовірно, Федеральна служба безпеки РФ.
Відомо, що у 2013 році російська Федеральна служба безпеки випробовувала безпілотні літальні апарати з 80-мегапіксельними камерами й тепловізорами для оперативного створення планів місцевості під час спецоперацій. Тоді ФСБ використовувала “Птеро-СМ” компанії “АФМ-Серверс”.

Імовірно, що збитий БПЛА – це і є та сама “засекречена модель” для ФСБ від компанії “АФМ-Серверс”, пише Мілітарний.

Фото: Мілітарний.

06/13/2022

You cannot copy content of this page