fbpx

На митних постах, які проґавили 28 мільйонів доларів США та 1,3 мільйона євро СБУ провела обшуки

Працівники СБУ провели обшуки через можливе вивезення за кордон 28 мільйонів доларів США та 1,3 мільйона євро на митних постах «Лужанка» і «Вилок». Про це повідомили на сторінці Управління СБУ, додавши, що обшуки провели у місцях проживання фігурантів справи.

Закарпатська митниці підтвердила, що обшуки правоохоронці провели 27 липня на двох митних постах — “Вилок” та “Лужанка”.

“Правоохоронні органи проводять вилучення документів в рамках раніше порушених кримінальних проваджень щодо можливих фактів незаконних переміщень через кордон валютних цінностей”, — йдеться у повідомленні.

У СБУ наголосили, що готівкові кошти були запаковані у валізи та переміщені за один раз через “зелений коридор” пункту пропуску Закарпатської митниці.

“Наразі триває робота над збором доказової бази та притягненням до відповідальності усіх причетних осіб”, — йдеться у повідомленні СБУ.

Фігурантам справи може загрожувати відповідальність за зловживання владою або службовим становищем (ч.2 ст.364 ККУ). Стаття передбачає до шести років позбавлення волі. Наразі вирішують питання щодо повідомлення про підозру.

Нагадаємо, що цю суму перевозила дружина ексдепутата Ігоря Котвицького, якого називають правою рукою ексміністра МВС Арсена Авакова.

Фото: 24tv.ua.

07/28/2022

You cannot copy content of this page