fbpx

На Новий рік я обов’язково готую фаршированого гусака: рецепт з моєю улюбленою начинкою

Фарширований гусак вже став для моєї сім’ї символом нового року. Готувати його одне задоволення. На додаток до нього я готую смачну брюссельську капусту з беконом. Їдять навіть ті, хто не любить цей вид капусти. Так що варто спробувати цей рецепт.

Цей варіант начинки мені подобається найбільше. Щоб приготувати одну тушку гусака, потрібно взяти такі продукти:

– Два яблука.

– Пару апельсинів.

– Двісті грам сушеної журавлини.

– Чайну ложку перцю

– Три столові ложки солі.

– 600 мл овочевого бульйону.

– Чотири головки цибулі.

– Пару столових ложок листочків чебрецю.

– Також можна взяти і спеції на свій смак. Наприклад, дехто додає дрібку мускатного горіха або ж гострого перцю.

Як приготувати гусака?

Для початку потрібно очистити цибулю, нарізати її на великі шматочки, скласти в ємність. Апельсини і яблука не чистять, просто ріжуть кубиками, додають до цибулі. Додаємо сушені ягоди та чебрець.

Все перемішуємо, наповнюємо масою тушку гусака. Саму птицю потрібно натерти сіллю і перцем за своїм смаком. На дно форми для випічки наливають бульйон, укладають гусака. Готують протягом трьох годин при температурі в 180 градусів. У процесі приготування можна поливати тушку жиром, щоб вона стала ще більш рум’яною.

Приготування гарніру:

Зрозуміло, ви можете приготувати будь-який гарнір. Але спробуйте такий спосіб запікання капусти, ви точно будете здивовані, як же це смачно і ніжно.

Для смачного гарніру потрібно взяти такі інгредієнти:

– 400 грам брюссельської капусти.

– Сто грам бекону.

– Половину чайної ложки солі.

– Чайну ложку розмарину.

– Три столові ложки меду.

– Часточку часнику.

– 30 мл соусу бальзамік.

– Три столові ложки оливкової олії.

Для початку потрібно нарізати бекон на шматочки. Змішати його з суцвіттями капусти. Часник почистити і дрібно нарізати. З’єднати між собою сіль, розмарин, мед, оливкову олію, бальзамік. Полити соусом капусту і бекон. Знову перемішати, щоб всі шматочки були покриті.

Викласти продукти на деко. Готувати все близько десяти хвилин при температурі в 180 градусів. Виходить хрустка, трохи тверда капуста, солонуватий бекон.

Також можна додати трохи відвареної картоплі. ЇЇ краще змішати з вершковим маслом, дрібно нарізаними листочками петрушки.

При подачі розкладіть картоплю, шматочки гусака, гарнір з брюссельської капусти і бекону. Можна доповнити все шматочками апельсина і яблук, просочених гусячим жиром. Виходить дуже ніжно і смачно.

Читайте також: – Я прийшла попрощатися, Маринко. За цей короткий час ти мені стала, як сестра рідна. Шкода, що розлучать нас тепер. Ось тільки дочку мою мені не дозволили взяти з собою. Я знаю, у тебе добре серце. У ньому для трьох дітей місце знайдеться! – і Анна розтанула, як cигаpeтний дим.

За матеріалами

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook.

You cannot copy content of this page