fbpx

На окупованих територіях України колаборанти змушують батьків віддавати дітей до школи

У пресслужбі Офісу генпрокурора повідомили, що отримали факти згідно яких окупаційна влада на тимчасово окупованих українських територіях змушує батьків віддавати дітей до школи, грозячись відбирати їх із сімей. В відомстві зазначили, що вже розпочали провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Журналістка Яніна Соколова поділилася повідомленням, які розсилають у вайбер-чат батькам школярів.

Про це вона розповіла в своїй програмі «Вечір з Яніною Cоколовою», де підтвердила факт погpоз з боку окупаційної влади. Текст розсилки російською, ми переклали для вас українською.

«Добрий день шановні батьки! Адміністрація школи доводить до вашого відома! Хто не визначився з очною формою навчання в школі, повідомляємо, що дистанційного навчання на нашій звільненій території не буде!
В випадку, коли ваша дитина не виходить, ми передаємо дані в департамент, вони передають в поліцію, до вас приїжджають, перший раз – йде попередження, далі штраф в розмірі 40 тисяч рублів, третій раз – вас позбавляють батьківських прав.

Вирішувати Вам, вибирати Вам!!!»

Нагадаємо, що МЗС України закликало Організацію Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) «негайно відреагувати на погpози батькам школярів, які не хочуть віддавати своїх дітей у захоплені Pосією школи».

Ніколенко, речник МЗС, поточнив, що ситуація стосується Херсонщини та Запоріжжя, де на тлі спротиву місцевого населення, окупанти вдаються до погpоз батькам.

Фото: pixabay.

09/04/2022

You cannot copy content of this page