fbpx

На окупованих територіях України провели соцопитування про “приєднання до Росії” – «Медуза» поділилася результатами

Кремль з дня на день переносить так званий «референдум» на окупованих територіях. Цього разу говорять про осінь, як найймовірнішу дату приєднання окупованих територій Херсонської та Запорізької областей до росії.

Російське видання “Медуза” з посиланням на власні джерела писала про дату 11 вересня, але «влада» на місцях почала говорити про початок осені, чи першої декади вересня або в середині місяця.

За словами трьох джерел «Медузи», все залежить від того, чи захоплять Донецьку область, щоб, за словами співрозмовника з АП, була «спільна єдність та свято».

«Херсонська область була більш-менш швидко зайнята [на початку березня], і зайнята легко. Після референдумів це вже буде територія Росії і обороняти її будуть як територію Росії», — пояснило джерело.

За інформацією джерел «Медузи», референдуми мають пройти під слоганом «Разом із росією», форум з цією назвою вже пройшов в Херсоні.

«Якщо ти чогось хочеш — а ми всі разом хочемо бути з Росією, — то весь всесвіт нам допомагатиме, і насамперед Росія. І все, що ми зробимо з любов’ю, приречене на успіх», — казав на форумі гауляйтер Володимир Сальдо, який наразі в кoмі.

Розглядали ще салоган “Нова Росія”, але ідея не сподобалася путіну, бо на його думку, росія зараз «повертає своє, а не приєднує щось нове».

Два співрозмовники, близькі до АП, розповіли «Медузі», що в середині липня на зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей провели закрите соціологічне опитування про те, чи хочуть місцеві жителі приєднання до Росії. За його результатами, за приєднання виступили близько 30%, стільки ж висловилося за збереження областей у складі України, решта «вагалися з відповіддю».

“Такої підтримки для реального референдуму, звичайно, мало”, – підкреслив один із знайомих із підсумками опитування співрозмовників “Медузи”.

Проте, в Кремлі не сумніваються, що референдуми, «пройдуть як треба». Там планують під час голосування обмежити кількість ділянок, на які агітуватимуть прийти проросійськи налаштованих мешканців, і цю картинку використовуватимуть у пропагандистських репортажах.

В АП впевнені, що ті, хто виступає за збереження областей у складі України, на референдум не підуть і «картинку» не зіпсують.

Фото: Медуза.

08/06/2022

You cannot copy content of this page