fbpx

На приготування цього тортика ви витратите всього 15 хвилин! Рецепт сподобається тим, у кого немає духовки. Швидкий, смачний і дуже ніжний тортик!

Текст відредагований творчим колективом видання Intermarium.news.

Як приготувати простий торт з крекеру і сметани за 15 хвилин.

Інгредієнти: Крекер – 400 г.; Сметана – 500 г.; Банан – 2 шт.; Цукрова пудра – 100 г.; Ванілін – 0.25 ч.л.; Шоколад – 70 г.

Приготування:

1. У глибоку миску вилити сметану (жирність сметани краще брати від 20%), додати цукрову пудру (замість неї можна взяти цукор, але збивати доведеться довше, щоб він повністю розчинився) і ванілін. Якщо сметана погано збивається, то додайте загущувач крему.

2. Збити міксером на високих оборотах, щоб крем вийшов пишним, однорідним, без крупинок.

3. Два стиглих банана нарізати на дрібні шматочки і додати в сметанний крем. Можна взяти і інші фрукти, наприклад ківі, вишню, персики і т.д.

4. Сюди ж до бананів і крему додати крекер. Рекомендую брати крекер невеликого розміру, з додаванням маку – такий тортик буде набагато смачніше. Якщо крекер великий, то його краще поламати руками на шматочки поменше, так вони краще просочаться.

5. Ретельно перемішати ложкою, щоб крем рівномірно покрив крекер і банани. В тортик можна додати також горіхи (фундук, мигдаль, волоський горіх, арахіс), сухофрукти, насіння, кокосову стружку, шматочки шоколаду, зефіру, мармеладу – експериментуйте, буде також дуже смачно.

6. Глибоку миску вистелити харчовою плівкою і викласти готову масу, утрамбовуючи її.

7. Закрити торт харчовою плівкою і відправити в холодильник просочитися на 3-4 години. Торт можна залишати і на ніч.

8. Дістати торт з холодильника, розгорнути плівку, акуратно перевернути на блюдо, зняти миску, прибрати харчову плівку.

9. Розтопити шоколад в мікрохвильовій печі і полити їм торт. Можна просто натерти шоколад на тертці і прикрасити шоколадною стружкою. Торт готовий!

10. Щоб глазур швидше застигла поставте торт на 15 хвилин в холодильник, а потім наріжте порційними шматками. Тортик виходить дуже м’яким, ніжним, з приємним банановим смаком.

Рекомендація: за бажанням крем можна зробити кольоровим, якщо додати 2 столові ложки вишневого соку. Сам крем можна готувати не на сметані, а використовувати вершковий сир, типу Almette. Також можна зробити крем на основі вершків, або взяти половину вершків і половину вершкового сиру, але тоді торт буде більш калорійним.

Смачного!

Фото – ілюстративне

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page