fbpx

На росії немає грошей на виплати мобілізованим

Першим відкрито про «дєнєг нєт» заявив голова Омської області Олександр Бурков, мовляв, в бюджеті області не закладені витрати на виплату для мобілізованих, а в дефіцит бюджету області вже сягнув 13 млрд рублів. Тому губернатор записав звернення до місцевого бізнесу з закликом продовжувати виплачувати заробітну плату мобілізованим працівникам, пише видання “Новий Омськ”.

Нагадаємо, що спочатку мобілізованим обіцяли одноразову виплату в розмірі 300 тисяч рублів, далі говорили про 200 тисяч, а далі виявилося, що ці виплати не одноразові, а розтягнені в часі.

Бурков додав, що мобілізовані області скаржаться на відсутність грошей на утримання сімей. Але, за його словами, його регіон не єдиний, який зазнає труднощів із виплатами. Через серйозний дефіцит бюджету подібна ситуація склалася у Новосибірській області та Алтайському краї.

Губернатор Білгородської області теж записав звернення до мобілізованих з проханням трохи потерпіти і дуже скоро він вирішить питання з фінансуванням.

В Республіці Тива вирішили підтримати сім’ї мобілізованих одноразовою виплатою в 5 тисяч рублів та одним бараном, а на Сахаліні видають по 5 кілограм риби за одного мобілізованого.

Фото: колаж.

10/06/2022

You cannot copy content of this page