fbpx

На росії обвалився експорт золота.

Тільки минулого року росія посідала друге місце за рівнем виробництва золота у світі.

Про це йдеться у Результатах дослідження KSE Institute. Найбільша частина виробленого на росії золота йде на експорт – 302 тонни 2021 року (87% виробництва).

Росія переважно експортувала золото до Великобританії (266 тонн, 88% експорту), де найбільший у світі хаб дорогоцінних металів. Частину золота відправляли до Швейцарії, другий за величиною хаб над ринком золота.

Тепер Лондонська фондова біржа більше не приймає російських дорогоцінних металів, оскільки Лондонська асоціація ринку дорогоцінних металів 7 березня призупинила дію статусу Good Delivery (“надійне постачання”) для всіх шести акредитованих російських заводів, які виробляють золоті злитки.

Тепер росія продає золото сама собі – Центробанк росії повернувся до покупки золота на внутрішньому ринку з 28 лютого 2022 року. Або може експортувати золото до країн, які не вводять санкції, включаючи Індію та Китай, хоча це може вимагати великих знижок.

“Ця ситуація показує, що навіть незважаючи на те, що російський експорт золота майже впав до нуля з березня 2022 року, введення санкцій є важливим. Водночас експортні можливості все ще зберігаються, і для того, щоб зупинити експорт російського золота, може знадобитися більше зусиль”, – йдеться у пресрелізі дослідження, пише Обозрєватєль.

Фото: zlotystudent.

07/06/2022

You cannot copy content of this page