fbpx

На росії продаж квартир в новобудовах скоротився вдвічі

З 1 квітня почали діяти пільгові умови іпотеки під 12% замість 7% і така ставка не асоціюється з вигодою, тому люди не поспішають укладати угоди, вважають експерти.

В квітні, порівняно з березнем, попит на сирець в великих містах рф знизилася в середньому на 50-55%, розказав «Известиям» керівник центру новобудов федеральної компанії «Етажи», Сергій Зайцев.

За словами заступника генерального директора «ДомДа» Дмитра Екімова, ринок застиг, сильно просіла активність покупців, не укладаються нові іпотечні угоди, зупинилися покупки за готівку.

Люди відкладали купівлю в надії на зниження іпотечних ставок чи знижок на квартири зі сторони дивелоперів, каже Зайцев: «Також зниженню попиту допомагає нестабільність і невизначеність ситуації в економіці і на ринку нерухомості».

Комерційний директор ГК «Страна Девелопмента» О. Гуторов пов’язує зниження з обмеженнями закордонних соцмереж, що вдарило по маркетингових компаніях, які проводили забудовники.

Більшість компаній будуть вимушені стимулювати попит тим чи іншим способом, підтвердив Екімов. Розмір дисконту буде визначатися в залежності від економіки забудовника і його можливостей, максимальні знижки можуть доходити до 20-30%.

Найбільше зниження цін в останні тижні – це шокова реакція забудовників, щоб хоч якось підтримати продажі, вважає член правління AREA, Дмитро Халін. Але за підсумками року здорожчання житла буде становити 7% і вище, вважає він.

Фото: ілюстративне.

04/21/2022

You cannot copy content of this page