fbpx

На росії вирішили не обмінювати українських полонених, назвавши абсурдну причину

Російські ЗМІ повідомляють, що російська влада не має наміру обмінювати українських полонених. З українськими військовими, які здали в полон під час спецоперації, працюють і працюватимуть слідчі групи.

Про це заявив голова Слідчого комітету рф Олександр Бастрикін у ході Санкт-Петербурзького молодіжного юридичного форуму 28 червня, передає Фонтанка.

«Думав, як їх ще покарати, зараз ми їх годуємо з ложечки та лікуємо. По-перше, вирішили не віддавати їх, погодили, де належить. А то вони думали: “здамося і до родин”. Ні, до ізоляторів тимчасового тримання, до СІЗО, — сказав він. — Нині 2 тисячі таких бійців, які вчора приїхали. Працюємо з ними докладно та ґрунтовно».

За словами глави СК, українським військовим доведеться відшкодувати матеріальні збитки у зруйнованих під час бойових дій містах. «Моральна шкода та цивільний позов. Не знаю, як вони відшкодовуватимуть, але мають оцінити, не лише cмерті та поранення, страхи, переляки, моральну шкоду, а й матеріальні збитки Донбасу», — сказав Бастрикін.

Ця інформація дисонує з тою позицією, яку озвучив керівник української розвідки Кирило Буданов, котрий курує обмін українських захисників.

Як пише УП, він заявив, що “у найближий час” сподівається звільнити “значиму кількість” українських полонених.

Фото: volynnews.

06/29/2022

You cannot copy content of this page