fbpx

На росії заявили про готовність до переговорів – ЗМІ

Росія заявила, що готова до переговорів з Україною. Також говорять про прямі переговори між російським президентом та президентом України Зеленським. Таку інформацію оприлюднила турецька редакція СNN Turk.

З початку повномасштабного вторгнення росія була проти переговорів з Україною, але з ходом бойових дій почала пом’якшувати свою позицію щодо переговорів. Якщо раніше на росії заявляли, що “немає конкретного питання” для вирішення на зустрічі між путіним та Зеленським, то зараз Москва не заперечує, що зустріч може відбутися.

За даними видання, путін натякнув президенту Туреччини Ердогану на зустрічі в Сочі, що може піти на переговори з Зеленським.

“Перша позиція Росії в переговорах з Україною: “По-перше, нехай делегації визначають дорожню карту. Нехай потім лідери проведуть саміт”. Тепер, щоб зупинити війну, російська сторона заявила: “По-перше, лідери можуть обговорити і визначити дорожню карту. Потім делегації можуть почати роботу з втілення цієї дорожньої карти в життя”, – йдеться в дописі видання.

Можливо, сьогодні, 18 серпня, Ердоган озвучить таку пропозицію під час зустрічі з Зеленським у Львові. В планах зустрічі було й обговорення кроків, які можна зробити для припинення українсько-російської війни дипломатичним шляхом.

Фото: glavred.

08/18/2022

You cannot copy content of this page