fbpx

На росії зупинився найбільший завод із виробництва свинцю

На росії зупинив роботу найбільший завод із виробництва вторинного свинцю «Фрегат». Декілька інших підприємств того ж профілю готуються до закриття або йдуть на ремонти, пише російське видання «Комерсант» з посиланням на свої джерела.

Причину зупинки завод підтвердив і пояснив повним припиненням експорту. За півтора місяця не було видано жодної ліцензії на вивезення металу, оскільки російська влада боялася дефіциту свинцю для оборонної промисловості.

«Фрегат» щорічно випускає до 40 тис. тонн свинцю та сплавів, тобто близько чверті всього обсягу виробництва цього металу у рф. За п’ять місяців 2022 завод випустив близько 17,5 тис. тонн.

На заводі працює близько 230 осіб з прибутком за минулий рік в 99,7 млн рублів (близько $1,7 млн).

На росії свинець випускають кілька десятків заводів. За словами джерел «Комерсанта», зараз частина підприємств знаходиться на межі повної зупинки, дехто пішов на позаплановий ремонт.

Хоч на росії виробляється близько 200 тис. тонн вторинного свинцю на рік, проте на світовому ринку частка рф — близько 6%. 2021 року на експорт пішло 127,3 тис. тонн свинцю, майже половину обсягу купили країни ЄС та Швейцарія, пише Мінфін.

Фото: minfin.com.ua

07/07/2022

You cannot copy content of this page