fbpx

На уроках християнської етики священик роздав школярам анкету про дoшлюбний зв’язoк

Проблема уроків християнства у школі досить гостра у нашій країні. Новим приводом для розмов на цю тему став пост киянки Мар’яни Литвинюк у спільноті «Батьки SOS» у Facebook, пише “Експрес”.

«Доброго дня шановні батьки та педагоги, які, можливо, тут присутні. Сьогодні я втратила дар мови, коли мені довелося прочитати посилання від мами моєї племінниці. Дитина навчається у 8 класі, хоча до школи пішла у 5.5 року (зараз дитині повних 12 років). Навчається дитина в класі, де є такий предмет, як християнська етика, яку проводить у школі місцевий священик. Я не буду голослівною, просто запропоную на Ваш розсуд анкету цього служителя церкви дітям, яким 12 років. Може я чогось не розумію… Дайте пораду», – попросила жінка допомоги у користувачів групи.

Читайте також: ”Вашого сина нyдить”: у Львові класний керівник півроку публічно принижує учня, батьки шoкoвані та вимагають покaрання

Жінку обурили запитання iнтuмнoгo характеру. Зокрема, діти повинні були відповідати на запитання про співжиття до шлюбу. При цьому опитування було анонімним, і самі питання не мали на меті визначити, був у учня iнтuмний досвід чи ні. Ймовірно, таким чином священик мав намір «прощупати» дітей і вирішити, чи варто піднімати з ними згадану тему на заняттях.

Пост зібрав багато відгуків – більше сотні коментарів та десятки поширень. Одні читачі називають священнослужителя збoчeнцeм: мовляв, яке він має право ставити такі запитання дітям. Інші ж читачі зазначили, що діти не те, що про це у такому віці знають, а і часто займаються ним. Тому нічого особливого вони в такій анкеті не побачили.

You cannot copy content of this page