fbpx

На зупинці разом із кількома літніми жінками чекаю автобус. Час тягнеться повільно, але ось нарешті вдається втиснутися в «одиницю». Вільне одне місце — біля вікна, на колесі. — Сідайте, — запрошує бабуся, яка сидить на цьому ж сидінні

На зупинці разом із кількома літніми жінками чекаю автобус. Час тягнеться повільно, але ось нарешті вдається втиснутися в «одиницю». Вільне одне місце — біля вікна, на колесі.

— Сідайте, — запрошує бабуся, яка сидить на цьому ж сидінні.

— Та щоб сісти, треба вас потурбувати, а потім іще якось прилаштувати ноги над тим колесом, — усміхаюся у відповідь. — Краще постою.

— Авжеж, — відгукується інша попутниця. — У молоді роки і постояти можна.

— Я б і не присідала, якби цим час можна було зупинити, — пристала до розмови третя жіночка. — Та хіба від старості втечеш?

— Хіба ні? — щиро дивуюся, підігруючи загальному веселому настрою. — Не уявляю себе в поважному віці…

Ще трохи пожартували на тему років, а потім одна з жінок пригадала таку притчу.

Спочатку Всевишній відміряв людині всього 25 років життя.

— Господи, цього ж так мало! Що ж я встигну?

— Зате проживеш по-людськи, — запевнив Творець.

Та людина не припиняла благати, і Він зглянувся:

— Добре, подовжу твій вік, але затям: до твоїх 25 літ додам іще 25 волячих, 25 мавпячих, а поміж ними — п’ять на роздуми.

Читайте також: Коли я прийшла працювати мeдсестрою й пані Стефа дізналася, що я сирота, то поставилася до мене як до рідної. Навіть підгодовувала.Я не раз смакувала її сирники і вареники. Якби ж то знала тоді те, що знаю нині про пані Стефу, мабуть, не торкнулася б її наїдків. Просто побоялася б

Так і сталося. Прожила людина свої 25, не зоглядівшись, коли вони промайнули. Підійшов волячий вік. Тягла вона на собі щоденні клопоти, працюючи від ранку до ночі. Так і минуло 25 років. «А й справді, прожила наче віл, — подумала людина. — А що ж то за мавпячі роки?»

А через п’ять років, глянувши на себе у дзеркало, застигла:

— Та я ж уже на мaвпу схожа!..

Всі в автобусі розсміялися, бо із такими неповторними інтонаціями жінка цю притчу розповіла! Попри те що мала вік останньої третини, відміряної Богом, її обличчя було вродливе, бо випромінювало доброзичливість, життєву мудрість. А зморшки — то від усмішки.

За матеріалами – Вербиченька. Автор – Ірина ЛИПНЕВА.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page