fbpx

НАБУ провела обшук у Коломойського о 5 ранку – ЗМІ

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук в Ігоря Коломойського і вилучили документи, гаджет, а також скачали його вміст, – таку інформацію оприлюднило видання ZN.UA з посиланням на свідків подій.

Пишуть, що обшук стосувався справи по «Укрнафти», де розслідується факт заволодіння майном і коштами компанії на майже 13 млрд грн в цінах 2015 року.

Джерела кажуть, що обшук провели о п’ятій ранку в Буковелі, де зараз перебуває олігарх.

Джерела ZN.UA у НАБУ підкреслили, що це чи не вперше на їхній пам’яті був обшук, про який нікого не попереджали.

Видання пише, що поки Ігорю Коломойському обвинувачень не висувають, хоч він і є співвласником «Укрнафти» разом з Геннадієм Боголюбовим та Ігорем Палицею. В той же час іншим посадовцям компанії оголосили підозри щодо фінансових махінацій:

• колишньому голові правління “Укрнафти”,

• колишній заступниці керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто- і газопереробки “Укрнафти”,

• колишній керівниці відділу контролю за обліком та поставками нафти й нафтопродуктів ПАТ “Укрнафта”,

• колишнім директорам п’яти комерційних підприємств (одного з них затримали).

Нагадаємо, що ще у 2019 році підозри по ній були готові, але тодішній голова САП Холодницький не підписав підозру, через 3 роки це зробив новий керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко.

Як відомо, Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та Ігор Палиця володіють 40% компанії “Укрнафта”, решта належить державі в особі НАК “Нафтогаз”. Хоч керівництво НАК «Нафтогаз» говорило, що з 2015 року повністю контролює компанію, «втім ані її операційні результати, ані ринкові джерела ніколи не підтверджували цих заяв», – пише ZN.UA.

Фото: колаж.

09/18/2022

You cannot copy content of this page