fbpx

Надійний партнер знову підвів Росію

Китайська компанія Weichai зупинила поставки газових двигунів КамАЗу, які на Росії ставили на газомоторні моделі тягачів покоління К4, на самоскиди на метані та автобуси НефАЗ. Таку новину оприлюднило російське видання «Ізвєстія» з посиланням на три джерела. Одне джерело каже, що влада Китаю прямо попередила корпорацію Weichai про ризики роботи з російськими компаніями, які потрапили під західні санкції.

На Росії цю новину сприйняли болюче, бо саме планували випустити нові моделі автомобілів на двигунах цієї китайської корпорації. КамАЗ з помпою анонсував модернізацію вантажівок покоління К3 з цими двигунами і вже була зібрана перша така машина для лінійки КамАЗ -43118, а на наступний рік планувалося розробити ще один тягач на газі.

Під питанням також співпраця Росії і Weichai в сфері виробництва індустріальних та суднобудівних двигунів.

«Відсутність такого партнера як Weichai може сильно нашкодити КамАЗу. На Росії почала діяти державна програма щодо розвитку газомоторного палива на 19 млрд. рублів. Погано, що КамАЗ заради реалізації цієї програми не здатен зробити хоча б два роди газових двигунів», – бідкається консультант автопрому Сєргєй Бургазлієв.

Та на цьому біди КамАЗу не скінчилися, попри брак китайських двигунів, навесні не стало й американських двигунів Cummins, німецьких коробок передач ZF і паливної апаратури Bosch.

Фото: pixabay.

09/03/2022

You cannot copy content of this page