fbpx

Найсучасніший танк рф біля Харкова знищила тероборона, – Генштаб

Деталі про знищення розхваленого у росії танка Т-90М «Прорив» розповіли в Генштабі тепер, хоч знищили його на початку травня, коли українські військові звільняли Харківщину від окупантів. Тоді жодних деталей не повідомляли, однак тепер Генштаб вирішив розповісти про те, хто і як ліквідував найсучасніший танк у рф.

З’ясувалось, що це так вдало спрацювала Харківська територіальна оборона. Її бійці зайшли до звільненого містечка Старий Салтів, що біля Харкова, але окупанти захотіли повернути собі контроль над населеним пунктом. Ворожу колону якраз і очолював танк «Прорив».

Харківська ТрО спершу відкрили перехресний вогонь з кулеметів, відсікли піхоту, після чого за справу взялися гранатометники. Фатальним для російського Т-90М став постріл з РПГ-7 – у танка заклинило башту.

А далі тероборонівець з позивним «Кузя» добив “Прорив” із гранатомета “Карл Густафф”. Постріл був надзвичайно ефектним, адже здетонував боєкомплект бронемашини», – кажуть у Генштабі.

Після знищення «Прориву» решта російських окупантів поспішно втекла з поля бою.

За оцінками західних експертів, на озброєнні армії рф зараз є близько 100 танків Т-90М «Прорив». Вартість одного залежить від версії та комплекту модернізації – експортна ціна становить близько 2,5 млн доларів, а наймодернізованішої версії – 4,3 млн доларів.

Фото: portal.lviv.ua.

06/21/2022

You cannot copy content of this page