fbpx

“Нам є що повертати”. Володін нагадав США про Аляску

Речник Держдуми В’ячеслав Володін закликав США «подумати», перш ніж розпоряджатися російськими ресурсами за кордоном, і заявив, що Москві є чим відповісти.

«Порядність – не слабкість, нам є завжди чим відповісти. Америка нехай завжди пам’ятає, там є частина території — Аляска, коли вони починають намагатися розпоряджатися нашими ресурсами за кордоном, перш ніж це робити, подумають, що нам теж є що повертати», — сказав він (цитата з РИА Новости).

Так Володін прокоментував слова депутата від КПРФ Миколи Коломейцева про те, що Норвегія пропустила російські вантажі на Шпіцберген після того, як у Думі запропонували денонсувати договір щодо Баренцевого моря.

«Ми лише обговорили вчора необхідність доручення, а Норвегія вже почала пропускати контейнери. Уявляєте, якби ми ще й доручили — гляди і Америка почала б рибу постачати куди належить», — говорив Коломейцев.

Проте Норвегія погодилася пропускати російські вантажі на частину Шпіцберген, проте їхню доставку в Баренцбург здійснюватимуть норвезькі перевізники, оскільки санкції ЄС закрили для росії і морські порти.

Фото: з відкритих джерел.

07/07/2022

You cannot copy content of this page