fbpx

Напевно, ви й так розумієте, що мобілізація в РФ зовсім не «часткова»

Путін підписав указ “Про оголошення часткової мобілізації в РФ”. Фактично у Росії почалася повноцінна мобілізація. Призвані до армії отримають статус військовослужбовців за контрактом — і разом із нинішніми контрактниками не зможуть звільнитися з військової служби , доки не буде оголошено про закінчення «часткової мобілізації».

Достеменно невідомо кого збриються мобілізовувати, бо в указі про це не йдеться безпосередньо. Міноборони РФ має вирішити, скільки людей та у які терміни планується призвати у кожному конкретному регіоні.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що всього планують мобілізувати 300 тисяч людей. При цьому він зазначив, що у Росії «величезний мобілізаційний ресурс» — майже 25 мільйонів людей, а мобілізації підлягають трохи більше ніж 1%.

За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, така сама кількість — 300 тисяч — міститься в секретному сьомому пункті указу про часткову мобілізацію.

Навіщо ж робити цей пункт секретним? Можливо, там міститься ще щось, крім цього числа — чи воно насправді інше. Секретні укази у Росії розсекречуються за кілька десятиліть, не раніше.

Фото: скрін.

09/22/2022

You cannot copy content of this page