fbpx

Нарешті зміни у ДБН вступили в дію: в Україні дозволили склити балкони житлових будинків

З 1 жовтня в дію вступили зміни у державні будівельні норми (ДБН) щодо проектування житлових будинків, які дозволяють при проектуванні багатоповерхівок передбачати скління балконів та лоджій.

Про це повідомляє прес-служба заступника міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лева Парцхаладзе, пише телеканал ZIK.

«Маю надію, що з впровадженням цієї норми ми позбудемося радянської звички – самовільно склити балкони. І це унормує ситуацію з естетичним виглядом наших будівель і українських міст в цілому», – йдеться у дописі.

Раніше, за словами чиновника, відповідно до старих норм, при проектуванні передбачалось скління балконів тільки на 1-3 поверхах, тому деякі жителі багатоповерхівок робили це самостійно.

Читайте також: Уряд ухвалив рішення розпочати опалювальний сезон: названо дату

«Відповідно до нової норми, скління дозволено на балконах та лоджіях з шириною не менше 1,2 м. При цьому площа скління має становити не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна повинні влаштовуватися з сумарною шириною не менше 1,2 м і відчинятися на бік балкона», – пише пан Парцхаладзе.

Додамо, Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

You cannot copy content of this page