fbpx

“Народила 28.03, о 7.00. Мене не шукайте”: в Черкасах жінка підкинула новонародженого сина лікарям

Близько 18.00, коли у лікарні майже не було пацієнтів, а медики мінялися змінами, через чорний хід увійшла жінка.

На кріслі у коридорі вона залишила немовля, пише “Експрес-онлайн“.

Оскільки відеокамери є лише біля центрального входу, встановити, хто ця горе-мати, наразі не вдалося.

“Немовля знайшла наша санітарка. Прийшла забирати аналізи і почула дивний звук. Спершу подумала, що десь собаку закрили і вона скиглить. Прислухалась біля кожних дверей – і так дійшла до крісел, де чекають пацієнти лікарів на першому поверсі, – розповідає Експрес-онлайн Ольга Валашенко, головна медична сестра Черкаської районної лікарні.

– Хлопчик був завернутий у стареньке покривало, з якого стирчала записка: Народила 28.03, о 7.00. Мене не шукайте, я його не зможу прогодувати і мені нема де жити”.

Дитину віднесли у пологове відділення. Хлопчика оглянули. Виявився здоровим, лише були ознаки несуттєвого переохолодження. Його вага – 3,4 кілограма”.

Лікарі припускають, що жінка народила дитину вдома, адже пупoвина не була нормально оброблена. Хлопчика вже відвезли в обласну дитячу лікaрню. Медики ще проведуть кілька обстежень, а тоді віддадуть його у будинок дитини. Там житиме, поки йому не знайдуть нову родину.

До слова, процедура усиновлення займає близько двох місяців.

“Дуже багато родин звертаються у нашу службу у справах дітей – хочуть взяти хлопчика до себе. Однак, насамперед право на всиновлення матимуть ті, хто у черзі в Черкаському районі, – додає медсестра. – Сподіваємось, що хлопчик знайде родину.

До речі, народився у день Олександра. Може, так його й назвуть. Це вже не вперше нам приносять дитину. Був такий випадок 12 років тому. Тоді новонароджену дівчинку мати залишила просто на лавці. Та зараз дівчинка росте у хорошій родині”.

Читайте також: У Києві на парковці з рук батька викрали восьмирічну дівчинку (відео)

You cannot copy content of this page