fbpx

Наша пісня гарна й нова – «Газпром» анонсував скорочення поставок газу в Європу

Російський «Газпром» офіційно оголосив, що з 27 липня зупинить роботу ще однієї турбіни «Північного потоку – 1», тому добова продуктивність газогону складе близько 33 мільйони кубометрів газу за добу.

За заявою корпорації, газотурбінному двигуну на компресорній станції «Портова» потрібний плановий капітальний ремонт і техобслуговування, а це приведе до зменшення потужностей перекачування і, відповідно, чергового скорочення щоденних поставок газу через цей газопровід до Німеччини.

Тобто, з 167 мільйонів кубометрів на добу буде 33 мільйони кубометрів на добу.

Про бажання відправити на ремонт ще одну турбіну Путін говорив особисто, називаючи дату – 26 липня, проте на той час не було повернуто з Канади підсанкційної турбіни. Але зараз турбіна знаходиться в Німеччині і чекає від Москви документів на її подальшу транспортизацію.

Виходить, зменшення потужностей «Північного потоку – 1», як основного газогону до Європи, залежить не так від технічного стану системи, а від політичної волі керівництва Росії.

Про що й заявила Німеччина – скорочення не пов’язані з технічними проблемами, а є покаранням за те, що ЄС запровадив жорсткі санкції проти Росії через її військову агресію щодо України.

Фото: eurointegration.com.ua.

07/26/2022

You cannot copy content of this page